11 Dec 2014

11. Joy / Prieks


Hello, wounderful people! :) How Thursday is working out for you? Hope all is well! :) 

Joy is a definite Christmas word. We can see it everywhere (ok, at least when I look for Christmas decoration ideas in pinterest, quite few of them are something with a word JOY. Is it a pillow, a jar or Christmas tree ornament.).

At some point I think that being joyful is almost the same as being happy. I came to the conclusion that joy is just a visible form of happiness. We are joyful when we feel happy. We express our happiness to the outside world as joy. Don’t you think? So, basically when we write JOY on a pillow or in a Christmas card, we think happiness. So, Christmas is all about happiness. But it really is, isn’t it? Everything else what we relate with Christmas – charity, gratitude, solicitude, gifting, forgiveness etc – is just a way to bring happiness into your life and into other lives. Eh, now I understand those huge signs with JOY. :) All life is about happiness! I guess, it’s the only thing what we truly crave in our lives - to feel content and happy. 

So, quite short post today, but Christmas is quite close and I have to go sewing and crafting for Christmas presents! :)

Share your thoughts about joy and happiness in the comments and remember to share your guesses from bigger object this fragment is! The price - hand drawn and written Christmas card from me! :) More here.
 
Be happy! :))

***
Sveiki, brīnišķīgie cilvēki! :) Kā jums ceturtdienā sokas? Cerams, ka labi! :)

Prieks noteikti ir Ziemassvētku vārds. Latvieši to pat izmanto tradicionālajā novēlējumā: „Priecīgus Ziemassvētkus!”. Tas ir visur (vismaz meklējot pinterest Ziemassvētku dekoru idejas, prieka angliskā versija parādās dažādos veidos – vai uz spilvena, burciņas vai eglītes rotājuma).

Kopumā man šķiet, ka būt priecīgām nozīmē to pašu, ko būt laimīgam. Tomēr, es nonācu pie secinājuma, ka prieks ir vienkāši redzamā laimes forma. Mēs esam priecīgi, kad esam laimīgi. Mēs izpaužas savu laimi ārpasaulei caur prieku. Tev tā nešķiet? Līdz ar to, kad uz Ziemassvētku dekoriem vai kartītēm rakstām PRIEKS, mēs domājam laime. Līdz ar to, Ziemassvētku būtība ir būt laimīgam. Bet tā taču ir, vai ne? Viss, kas mums saistās ar Ziemassvētkiem – labdarība, pateicība, gādība, dāvināšana, piedošana utt – tie taču ir vienkāši veidi, kā ienest laimi savā un citu cilvēku dzīvē. Eh, nu es saprotu gan kāpēc latvieši novēl „Priecīgus Ziemassvētkus”, gan kāpēc daudz kur šo vārdu izmanto, kā Ziemassvētku dekoru. :) Un dzīve taču ir par laimi! :) Man šķiet, tas ir tas, pēc kā mēs patiesībā alkstam - justies apmierinātam un laimīgam.

Diezgan īss ieraksts šodien, bet Ziemassvētki tuvojas un man ir jādodas šūt un rokdarboties, lai Ziemīšu dāvanas top! :)

Dalieties savās domās par prieku un laimi komentāros un atcereties arī izteikt ar minējumus, no kāda lielāka objekta ir attēlā redzamais fragments! :) Balvā ar roku zīmēta un rakstīta Ziemīšu kartīte no manis! ;) Vairāk šeit.

Esiet laimīgi! :)

Madara

No comments:

Post a Comment